איך ומי בוחר מנכ"ל קהילה תרבות ותוכן.
פוסט ארוך, קצת חופר, ממליצים להכין כוס שוקו חם ולמצוא כורסא נוחה.
על מה נדבר?
תהליך בחירת מנכ"ל קהילה תרבות ותוכן.
הוועדה המייעצת.
היועצת הארגונית שעוזרת לנו בתהליך.
מבנה ארגוני של מידברן.
תהליך בחירת מנכ"ל קהילה תרבות ותוכן:
ביססנו את תהליך הבחירה על הנוהל הקודם שנעשה ב2018, אך קיצרנו ושינינו. הקיצורים והשינויים באו בעקבות משובים ממועמדים, בחינה של מה עבד ומה לא עבד וגם מהתייעצות עם מנהלי כוח אדם לגבי איך לעשות תהליך אפקטיבי.
קול קורא פורסם ב 2.1.2023 והוא פתוח עד ה21.1.2022
לאחר קבלת הפניות יעשה סינון ראשוני.
סינון שני יעשה ע"י היועצת הארגונית בשיתוף יו"ר הוועד ויכול לכלול גם שיחות עם חלק מהמועמדים.
המועמדים שיעברו לשלב הבא יקיימו שיחות פרונטליות בפורמט שולחן עגול עם חברי הוועד, והוועדה המייעצת.
חברי הועד והוועדה המייעצת ינקדו את המועמדים ע"פ הקריטריונים שיוגדרו מראש.
השאיפה היא להגיע לקונצנזוס בקרב חברי הועד והוועדה המייעצת, אך אם לא יהיה קונצנזוס החלטה סופית תהיה בידי הוועד.
הוועדה המייעצת
הרעיון בוועדה מייעצת הוא להרחיב את כמות האנשים שמעורבים בתהליך הבחירה ולהגדיל את הפרספקטיבה. חיפשנו אנשים שכבר היו במערכת ומכירים את אופי העבודה (חברי ועד לשעבר ובעלי תפקידים), שיש להם זיקה לעולמות התוכן של התפקיד הספציפי שאנחנו מחפשים. אנשים שגם מבינים ניהול, גם מבינים בעולם הברן וגם מביאים נקודת מבט שונה ממה שיש בקרב חברי הועד.
אייל מרקוס
פעיל במידברן מאז סוף 2012.
הקמתי את מחלקת התקשורת והובלתי אותה במשך שנתיים.
הייתי דובר מידברן במשך חמש שנותיה הראשונות.
חבר ועד מנהל בשנים הראשונות, במספר גלגולים, במשך שלוש שנים.
הקמתי מחנה נושא מספר פעמים.
נשרפתי כליל, פרשתי קצת, וחזרתי לסייע כפנסיונר מידברן פעיל, מצולק ובעל חוסן (נניח).
בעברי אני עיתונאי ובהווה איש שיווק בהייטק, ולכן מסייע למידברן ברמות אסטרטגיות, תקשורתיות וקהילתיות. והכי חשוב - אחראי על הפודקאסט של מידברן.
מה זאת אומרת לא שמעת על הפודקאסט של מידברן?, איזה מין דבר זה? הכנסו לאתר
ארז צליק
במידברן מ-2013. מעורב ופעיל בקהילה ובעמותה. שותף במיצבי אומנות גדולים (בבואה, אפיג'י, HOWHOUSE,...). מפ"צניק לשעבר שמשתתף שנים בחב"ק ובמגדלור. מידי פעם מלווה מובילים.
חבר לשעבר בוועד המנהל ותומך בגופי הנהלה שונים. פעיל בקרן האמנות של ברנרות וממש מתאמץ להיות מוביל דעה בכל מה שקשור לתרבות הברן 😊
מירב גיל הירש
משחקת וחיה באבק מאז 2016. חברת עמותה וחברה לשעבר בוועד המנהל בתקופה הקשה שבה דוממנו מנועים וביטלנו את מידברן 2020 תוך כדי ניסוח מענים לדוח הביקורת של הרשם. מכירה היטב את האתגרים והמורכבויות אבל גם רואה את אינסוף האפשרויות ויודעת שהם הרבה מעבר לתפיסתנו. מידברן איתי תמיד בלב, ובמחשבה על כל מה שעוד נכון ואפשרי עם ידיעה ברורה שבהובלה נכונה השמיים הם לא גבול עבורה (למרות המים הסוערים תמידית).
שמחה ומודה על הזכות שיש לי לסייע הפעם ולהביא את הניסיון שלי מהעולמות בהם אני עוסקת: פיתוח, הקמה, ניהול וגיוס, מחוץ ומבית כבר מעל לעשור, של ארגוני מגזר ראשון, שני ושלישי, שותפות להתפתחויות במגזר הרביעי והשפעה על דרכם של הארגונים החברתיים ושל כל מי שמייצר תודעה חדשה בישראל בתחומים מגוונים.
מאחלת לכולנו שנצליח להוביל אותנו יחד אל חוף מבטחים ולייצר אדמה בריאה לכל מה שעוד נשרוף ונצמיח.
היועצת הארגונית: רונית שניר
מלווה מנכ"לים וחברי הנהלה כ- 30 שנה בארגונים עסקיים וחברתיים, כזרוע המחברת בין האג'נדה והאסטרטגיה לבין הניהול – תוצאות והצלחות.
מגיעה מהסקטור העסקי, מבינה היטב התנהלות ארגונים, ניסיון רב בעמותות ומלכ"רים.
יש לה חיבור אידיאולוגי ערכי לעשייה חברתית. יודעת לזהות לאן ארגונים רוצים להגיע ולסלול יחד איתם את אבני הדרך ולעזור להם בדרך לשם.
ניסיון רב בעבודה עם עמותות, כגון: עמותת דרור, מידברן, בשביל המחר, יד ושם ועוד…
רונית שניר עבדה עם מידברן בעבר כחלק מפרויקט המחולל וליוותה את עבודת הועד והמנכ"לית בחצי השנה האחרונה.
מבנה ארגוני למידברן
בקול קורא למנכ"ל תרבות קהילה ותוכן הסברנו שמידברן היא ישות עם שתי זרועות, זרוע אחת עוסקת במימוש חזון העמותה מתוך עיסוק בתרבות, בקהילה, בתוכן ובאסטרטגיה ואילו הזרוע השניה היא הפקתית, תפעולית, רגולטורית וטכנית ובעצם מוציאה לפועל בצורה יעילה את הפעילות של הזרוע השניה.
חלוקה כזו קיימת בהרבה גופים ובכל גוף בוחרים להתמודד ולתעדף את זה באופן שונה. יש מקומות עם מנכ"ל כריזמתי וחדשני ותחתיו סמנכ"לי תפעול וכספים. יש מקומות עם מנכ"ל שהוא איש כספים ומנהל מקצועי ותחתיו סמנכ״לי פיתוח וייצור. ויש מקומות שבוחרים בשתי שותפים עם משקל שווה כאשר כל אחד מומחה ושולט בעולמו ויש הגדרה ברורה מה כל אחד עושה. מצב כזה מאפשר לכל אחד להעמיק בתחום ההתמחות שלו ושם דגש שווה על החשיבות שלהם לארגון. זה מאפשר לשני אנשים לשאת בנטל.
ראינו לאורך השנים שאדם אחד שעומד בראש הארגון בעצם עובד בשתי משרות: משרת בוקר במשרד ומשרת ערב עם מתנדבים. לאחר שטל עזבה, קאבירה ועמית, לקחו על עצמם את ההובלה ביחד. שותפים - הוא תפעול והיא בהובלת הקהילה והתרבות. השיטה הזו עבדה ביניהם מצויין. ב2020, לאחר שהבנו שאין אפשרות לקיים ארוע ולכן גם אין מקור הכנסה או על מה לעבוד, נפרדנו מעמית.
ב2022, כאשר הבנו שאנחנו יכולים שוב להתחייב כלכלית ושיש צורך באיש תפעול כדי לממש את הפעילות, הוצאנו קול קורא לסמנכ"ל תפעול ובנוסף פנינו אליו לבדוק אם הוא מוכן לחזור. מבין כל המועמדים הוא נמצא המתאים ביותר.
עמית ימשיך בתפקידו ובנוסף יצטרפו לאחריותו תחומי אחריות נוספים.
אנחנו מבינים שהובלה משותפת טומנת בחובה גם אתגרים והתמודדויות, לדעתנו אנשים שבאים עם מיינדסט של עבודת צוות, שיתוף פעולה וחתירה להצלחת הארגון, יצליחו להפיק מהובלה כזו תוצרים עדיפים מאשר אם אחד מהם היה כפוף לשני.
הובלה משותפת - אין הכוונה שכל החלטה מתקבלת בשותפות, הרי אלו שני אנשים שונים עם התמחויות שונות וכל אחד מהם אחראי על דברים שונים. זה כן אומר שאת ההחלטות המשפיעות על התחומים שלהם הם יצטרכו לקבל יחד והעבודה שלהם תצטרך להיות מתואמת. תחת כל אחד מהם יהיו מובילי מחלקות שינהלו תחומים כגון תוכן, כספים, אסטרטגיה, תקשורת, וכו'. יוקם צוות מנהל אשר יכלול חלק ממובילי המחלקות, הצוות ישתנה בהתאם לצורך ויקח חלק בהחלטות ניהוליות. כלי נוסף שנרצה להיעזר בו הוא פורומים וצוותי חשיבה אשר יורכבו מחברי קהילה, חברי עמותה ואנשי מקצוע. גופים אלו יוקמו ותהיה לכל אחד מהם הגדרה ותחום פעילות.
Comments